Έχετε το λόγο μας

To Room Hospitality Athens & Greece είναι μια ιδέα-συνέχεια μιας σειράς blogs που ο υπογράφων θεωρεί «δωρεάν οχήματα» για ένα ου-τοπικό ταξίδι στο φιλοξενείο-γη. Στο δρόμο ο οδηγός συναντά τοπία, καταλύματα, αξιοθέατα, ανθρώπους, φαινόμενα, ιδέες που μετά από μία αφ-αιρετική αξιολόγησή τους, αποτυπώνει τις εντυπώσεις του με ιδιαίτερο τρόπο. Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο-γη για το όμορφο αυτό ταξίδι και την δωρεάν παροχή άπειρων αγαθών και υπηρεσιών στους παραμένοντες … Παράλληλα μοντέρνα ή παραδοσιακά καταλύματα καλούνται να αποδείχνουν κάθε στιγμή την ικανότητα τους να αποπληρώνουν με ωραίο, σεμνό και value for money τρόπο τις ανάγκες των πελατών τους.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Του Οκτώβρη τα νεροπιάσματα..

Από καλοκαίρι φθινόπωρο χειμώνα η διάθεση αλλάζει, ο άνθρωπος αισθανόμενος το κρύο να πλησιάζει αναζητά τη θαλπωρή, τη ζεστασιά, την επικοινωνία, την καλή κουβέντα, την επαφή με αγαπητά πρόσωπα. Οι αγροτικές δουλειές κάνουν λίγο πίσω καθώς εμποδίζονται λειτουργικά από τον καιρό.. άλλες βοηθιούνται, άλλες όχι και τόσο.. Από τις τουριστικές οι θερινές είναι σε κάμψη μέχρι και σβέση, αλλά οι χειμωνιάτικες αρχίζουν ν' ανθίζουν καθώς τα τζάκια ανάβουν στους χειμερινούς προορισμούς και οι συνθήκες βιοποικιλότητας αρχίζουν να τραβούν σαν μαγνήτες τον εκδρομικό άνθρωπο. Εκκλησίες, μοναστήρια, τόποι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, καταφύγια, ταβέρνες, χάνια, χιονοδρομικά κέντρα περιμένουν υπομονετικά τους επισκέπτες τους. Κανένας δεν θα μείνει παραπονεμένος.. πολύ θα πάρουν το αντίδωρό τους με κάποιο τρόπο..
Στην πόλη (ποία?) ο κάθε μήνας εμφανίζεται ως άρχοντας.. και φροντίζει όσο μπορεί τους κατοίκους.. Ο Οκτώβρης πολλές φορές στο παρελθόν μας έχει επισκεφθεί και μας έχει χαρίσει όμορφες γιορτές, λιακάδες και άλλες εμπειρίες.. αλλά και μπόρες.. είμαστε τώρα στο δεύτερο δεκαήμερό του και απολαμβάνουμε τα πρωτοβρόχια και ποιός ξέρει και άλλες ηλιοφορεμένες μέρες.. Η ψυχολογία μας είναι άριστη και το πνεύμα μας εν εγρηγόρσει να απορροφήσει τις προκλήσεις αλλά και να δημιουργήσει νέες προκλήσεις για τη εν γένει πρόοδο.. Αυτό το άρθρο αφιερώνεται στο ξενοδοχείο www.nestoriohotel.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου