Έχετε το λόγο μας

To Room Hospitality Athens & Greece είναι μια ιδέα-συνέχεια μιας σειράς blogs που ο υπογράφων θεωρεί «δωρεάν οχήματα» για ένα ου-τοπικό ταξίδι στο φιλοξενείο-γη. Στο δρόμο ο οδηγός συναντά τοπία, καταλύματα, αξιοθέατα, ανθρώπους, φαινόμενα, ιδέες που μετά από μία αφ-αιρετική αξιολόγησή τους, αποτυπώνει τις εντυπώσεις του με ιδιαίτερο τρόπο. Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο-γη για το όμορφο αυτό ταξίδι και την δωρεάν παροχή άπειρων αγαθών και υπηρεσιών στους παραμένοντες … Παράλληλα μοντέρνα ή παραδοσιακά καταλύματα καλούνται να αποδείχνουν κάθε στιγμή την ικανότητα τους να αποπληρώνουν με ωραίο, σεμνό και value for money τρόπο τις ανάγκες των πελατών τους.

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Εν Αθήναις, επισημάνσεις για το κέντρο των Αθηνών

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 26.2.2018 Επισήμανση Νο 1
Όλοι κάνουμε τις βόλτες μας στο κέντρο των Αθηνών γιατί το αγαπάμε και το θέλουμε καθαρό, ασφαλές και νοικοκυρεμένο. Πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε σε αυτό. Τα τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία και άλλα καταστήματα δείχνουν το δρόμο. Πρέπει ο κάθε ένας χωριστά κάτοικος ή εποχούμενος να βοηθήσει τις αρχές, το δήμο και τους αρμόδιους θεσμούς να το πετύχουν.
Το novusidea επιθυμεί με θετικό τρόπο να συμβάλει σε αυτό.
Παρακάτω ένα σχόλιο σε ανάρτηση του "τριγώνου". 
"Στο Εμπορικό Τρίγωνο "κρύβονται" 4 κρήνες. Η μία από αυτές βρίσκεται στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης-και "στολίζεται" με καινούργιες γλάστρες! #athenstrigono #cityofathens #iloveathens
ΝΙ:"Να τις φροντίζετε τακτικά βάσει ελεγχόμενου προγράμματος και να μην καταντήσουν όπως αυτές Σατωβριάνδου και Σωκράτους. https://www.google.gr/maps/@37.9852424,23.726856,20z?hl=el.. Αλήθεια γιατί τα φτιάχνετε και μετά τα παρατάτε; πχ όπως το νεότευκτο παρκάκι Μενάδρου και Βεραντζέρου; https://www.google.gr/maps/@37.9857783,23.7263772,20z?hl=el.
https://www.facebook.com/AthensTrigono/ ."
Εν τω μεταξύ ο έλεγχος των έργων είτε είναι καθαριότητα είτε είναι καθεαυτού έργα συντήρησης αναβάθμισης πρέπει να γίνεται προγραμματισμένα ή μή. Στο Παρίσι φερ' ειπείν έχουν θεσπίσει "Ανεξάρτητη (μικτή) Επιτροπή Αξιολόγησης έργου - καθαριότητας" κλπ - η οποία με αυστηρά κριτήρια ελέγχει και αξιολογεί καθημερινά τα αποτελέσματα και υποβάλει αναφορά σε ανώτερες αρχές. Καλό θα ήταν να εφαρμοστεί και εδώ αυτό. Το παρόν ποστ θα κοινοποιηθεί και στην καθημερινότητα και αλλού, πάντα με διάθεση την υπόμνηση και βελτίωση του έργου του Νο1 Ξενοδόχου των Αθηνών "ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ".
Παρακάτω θα δείτε άλλες παρελθούσες επισημάνσεις τουριστικού περιεχομένου που κάποιες από αυτές είχαν αποτέλεσμα.

http://roumeliotis.blogspot.gr/2017/12/pame-athina-giortes-xristoygenna.html.
http://roumeliotis.blogspot.gr/2017/06/wwwkathimerinotitagovgr.html
http://roumeliotis.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html#more.
http://roumeliotis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_21.html.
http://roumeliotis.blogspot.gr/2017/01/blog-post_6.html.
http://roumeliotis.blogspot.gr/2017/01/2017-media-tv.html.
http://roumeliotis.blogspot.gr/2016/12/blog-post.html.
http://roumeliotis.blogspot.gr/2016/12/2016.html.
http://roumeliotis.blogspot.gr/2016/04/blog-post_19.html.
http://roumeliotis.blogspot.gr/2016/04/blog-post.html.
http://roumeliotis.blogspot.gr/2015/12/blog-post_18.html.
http://roumeliotis.blogspot.gr/2015/11/athens-was-discover-athens-is-enjoy.html.
http://roumeliotis.blogspot.gr/2015/07/francois-rene-de-chateaubriand-edward.html.
http://roumeliotis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_19.html.
και άλλα... 
Η δράση Αναβάθμιση του Εμπορικού Τριγώνου των Αθηνών προχωρά και διακρίνονται κάποια αποτελέσματα.






 Παράλληλα πρέπει να εκδηλωθεί μέριμνα για το νεότευκτο παρκάκι Μενάδρου και Ζήνωνος που φαίνεται ταλαιπωρημένο..
Θετικές πρωτοβουλίες ξενοδόχων και εμπόρων για τη βελτίωση της εικόνας της Αθήνας, κάλυψη κολονών Πατησίων και Χαλκοκονδύλη από ξενοδοχείο Polis Grand μέχρι επόμενη γωνία.

Μήνυμα προς τις αρχές  7-1-2018

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΚΑΘΗΜΡΙΝΟΤΗΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΙΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΚΙΠΟΚΑ
Καλή μέρα σας, Καλή και δημιουργική χρονιά 2018
Σας διαβιβάζω ηλεκτρονικό μήνυμα διαμαρτυρίας, πολιτών μέσω ΚΙ.ΠΟ.ΚΑ
Κύριε Δήμαρχε, παρακολουθώ τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνετε σε διάφορους τομείς,  καθαριότητα, πολιτιστικό κλπ για να κρατήσετε όπως όπως την Αθήνα όρθια. Αλλά χρειάζεται μια τιτάνια προσπάθεια που προφανώς σας ξεπερνά. Τί γίνεται μετά από αυτή τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό; Τι κονδύλια διαθέτετε; Κηρύξτε 3 μήνες το κέντρο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
και "πέστε επάνω με τα μούτρα" να το αναβαθμίστε με απλές κινήσεις, εμβληματικά έργα και αξιοποίηση ακόμα και αυτών των άμοιρων νέων καλλιτεχνών που αναγκάζονται (;) να ασχημονούν κατ' εμάς ή ευ-σχημονούν ή διαμαρτύρονται κατ' αυτούς, στους ανυπεράσπιστους τοίχους της πόλης - ωστόσο παγκόσμιο φαινόμενο -. Κηρύξτε πχ την οδό Αθηνάς ιερή και προστατευόμενη από το Δήμο. Δώστε δημόσιους χώρους έκφρασης στους καλλιτέχνες. Υπογράψτε συμβάσεις έργου καλλιτεχνιών με κοινότητες καλλιτεχνών με μεράκι (μισθώστε τους) να αλλάξουν την πόλη. Καταργήστε σπάταλους ενδεχομένως οργανισμούς και δημιουργήστε ένα και μοναδικό που να λέγεται ανάπλαση - πολιτισμός - τουρισμός. Ντύστε τοίχους, κατεδαφίστε ερείπια περιπτέρων στοιχειωμένων στους δρόμους. Δώστε καθημερινή, ψυχή, στέγη, τροφή, περίθαλψη, φάρμακα στους πολλαπλασιαζόμενους όποιους άμοιρους στις γωνιές, τους τοίχους κεντρικών σημείων, ή τουλάχιστον πείτε ή υποδείξετε σε link τι κάνατε, τι κάνετε αλλά με αποτέλεσμα, που πιθανόν να μην το γνωρίζουμε. Καλλωπίστε την πόλη τα παρτέρια, Όχι μόνο τα κεντρικά σημεία αλλά και στις υποβαθμισμένες περιοχές. κόφτε σπατάλες, εκείνο το πεζούλι της ομόνοιας έχει να βαφτεί κάτι χρόνια. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε κάθε βδομάδα. Τα σκαλοπάτια είναι 10 χρόνια ξεχαρβαλωμένα με τα σίδερα έξω. Αν δεν είναι της δικαιοδοσίας σας,πείτε ότι φέρατε μπρος των ευθυνών του (ς) τους υπεύθυνους φορείς και δεν έπραξαν τίποτα. Μια ανεξάρτητη αρχή θα πρέπει να αναλάβει και να αποδώσει ευθύνες για αυτονόητα πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν. Αν κάνω λάθος και όλα είναι εν τάξει, συγνώμη θα καταπιώ ή σβήσω την ανησυχία μου. Γνωρίζω πολύ δύσκολο το έργο σας και οι μηχανισμοί άκαμπτοι, αλλά έτσι δεν πάμε μπροστά.  Για τις διαγραμμίσεις ποιος είναι υπεύθυνος; Περιφέρεια, κράτος ή Δήμος; Φρεσκάρισμα πινακίδων κατευθύνσεων κλπ, δημιουργία νέων, σπάνια βλέπω ανανέωση, καινούργιες. Κηρύξτε πόλεμο στη βρωμιά, την ακαμψία, στην αδιαφορία, καλέστε τους πολίτες, τους φορείς, τους παράγοντες, τους θεσμούς να συνδράμουν εν όψει και της επερχόμενης περιόδου των πολλών επισκεπτών της πόλης.Πιέστε να αναβαθμιστεί και να καταστεί επισκέψιμος ο χώρος του ιστορικού Πολυτεχνείου. Να ενταχθεί σε city tours.. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν μηδενίζω τις θετικές προσπάθειες ή τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος με πολιτιστικές, αθλητικές, καλλιτεχνικές και άλλες διοργανώσεις και αυτές είναι προς τιμή του. ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ. Ευχαριστώ που με ακούσατε, Με εκτίμηση. ΡΧΡ.
Απάντηση από: "τριγώνου".
Δήμος Αθηναίων Καλησπέρα σας. Ενημερώσαμε για τις επισημάνσεις σας τη Διεύθυνση Πρασίνου. Σας ευχαριστούμε.
https://www.facebook.com/CityofAthensOfficial/?rc=p

Νεότερες επεμβάσεις φωτογραφίες τρίτων:

Σταδίου και Αμερικής

Σταδίου και Αμερικής
 Επί τέλους κάτι κινείται (1) 13/3/2017.

Προγραμματική Σύμβαση για την ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα κεντρικών δρόμων της Αθήνας, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 4.940.000 ευρώ με ΦΠΑ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου στο κέντρο της Αθήνας, με παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Το έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση / ανακατασκευή των φθορών του ασφαλτοτάπητα βασικών κεντρικών οδών, και συγκεκριμένα: Αριστείδου, Ασκληπιού, Ευριπίδου, Ζωοδόχου Πηγής, Σόλωνος, Σοφοκλέους, Σωκράτους, Πατησίων (από Πανεπιστημίου έως Αγίας Λαύρας), Γ’ Σεπτεμβρίου (από Αγ. Μελετίου έως Ιουλιανού), Ακαδημίας, Αμερικής, Αρδηττού, Λεωφόρο Υμηττού (από Φορμίωνος έως Λεωφόρο Ηλιουπόλεως, με τους παραδρόμους της), Χαριλάου Τρικούπη (από Πανεπιστημίου έως Λεωφόρο Αλεξάνδρας), Νίκης, Βουλής, Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας.

Ειδικότερα, προβλέπεται το φρεζάρισμα και η ασφαλτόστρωση 146.800 τ.µ. οδών, η άρση και επανατοποθέτηση 50 μέτρων κρασπέδων καθώς και η τοποθέτηση 250 μέτρων καινούργιων μαρμάρινων ή πρόχυτων κρασπέδων, η κατασκευή 180 κ.µ. ρείθρων, η υψοµετρική προσαρμογή στην τελική στάθμη του καταστρώματος των οδών 730 φρεατίων, ο καθαρισμός 80 φρεατίων υδροσυλλογής καθώς και η αποκατάσταση 5.700 τ.µ. οριζόντιας σήμανσης οδών.

Το έργο θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής.


Επί τέλους κάτι κινείται (2) 15/3/2018.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη και μελέτη για την εφαρμογή του προγράμματος αναβάθμισης του ιστορικού εμπορικού και τουριστικού κέντρου της Αθήνας.

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργο Στασινό.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου: «η συζήτηση, περιέλαβε όλες τις δράσεις που εμπίπτουν στο αντικείμενο του ΤΕΕ και οι οποίες απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματος και ο κ. Στασινός αποδέχτηκε κατ' αρχήν την πρόταση και θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης».

Την αντιπροσωπεία του ΕΕΑ αποτελούσαν ο πρόεδρος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Α΄ αντιπρόεδρος Νίκος Γρέντζελος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Νίκος Κογιουμτσής ενώ συμμετείχαν ο Μάκης Σαββίδης μέλος του ΔΣ του ΕΣΑ και ο Χρήστος Θαλασσινός, αντιπρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών Πλάκας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το επιμελητήριο και φορείς του κέντρου, κατέθεσαν υπόμνημα με έξι προτάσεις στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη για την αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου, ιδιαίτερα μάλιστα εν όψει της ερχόμενης τουριστικής περιόδου. Οι προτάσεις αφορούν στα εξής:

• Τη δημιουργία ενός ανοιχτού κέντρου εμπορίου (τουριστικού) με κοινές συνέργειες των επιχειρηματιών και κατοίκων ούτως ώστε να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο ανοιχτό κέντρο εμπορίου που μπορούμε αμέσως μετά να μεταλαμπαδεύσουμε και σε άλλες περιοχές τόσο του δήμου της Αθήνας όσο και σε άλλους δήμους της Αττικής.

• Την οριοθέτηση της συγκεκριμένης περιοχής που να ξεκινάει από τις στήλες του Ολυμπίου Διός - Φιλελλήνων - Ερμού - Πλατεία Αγίων Ασωμάτων - Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Αποστόλου Παύλου , όπως την οριοθετεί και το προεδρικό διάταγμα Πλάκας.

• Σήμανση με καλαίσθητες επιγραφές που θα καλωσορίζουν τον επισκέπτη και τουρίστα της συγκεκριμένης περιοχής και δημιουργία ενός brand name της περιοχής που μπορούμε να το διαφημίσουμε σ΄ όλους τους τουριστικούς χάρτες και σε όλα τα τουριστικά έντυπα ει δυνατόν σε παγκόσμιο επίπεδο.

• Δημιουργία τριών καλαίσθητων περιπτέρων - Info kiosks σε τρία συγκεκριμένα σημεία αναφοράς της περιοχής όπως πλατεία Μοναστηρακίου , πλατεία Συντάγματος και πλατεία Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα. Στελέχωση των περιπτέρων με προσωπικό αλλά και με υλικοτεχνική υποδομή (pc, φωτοτυπικά μηχανήματα) από όπου θα δίνεται πληροφόρηση στους ενδιαφερόμενους τόσο για πολιτιστικά μνημεία της περιοχής όσο και για την εν γένει τουριστική αγορά και όχι μόνο.

• Ελεύθερο wifi με συνεργασία μιας εκ των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ούτως ώστε ο επισκέπτης της περιοχής να έχει πρόσβαση στην υπό διαμόρφωση διαδικτυακή πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί γι αυτόν το σκοπό.

• Στη συγκεκριμένη περιοχή μπορεί ανά χρονικά διαστήματα εντός του έτους να γίνονται δράσεις (events , happenings) σε συνεργασία με τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους όπως π.χ. ένα τρενάκι που ήδη κυκλοφορεί και σε συνεργασία με τη χορωδία του δήμου της Αθήνας να ερμηνεύουν τραγούδια της παλιάς Αθήνας και καντάδες της εποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου